nyårsafton

Idag är det den stora dagen. Alla ska äta, festa och vara glada, vackra och lyckliga. Jag hatar det, det ger mig ångest de la grande.

Jag tycker inte om att fösas ihop med människor jag inte trivs med. Jag tycker inte om pressen på att alla ska vara så lyckliga och glada. För det är sällan allt blir så bra som man tänkt. Man har för stora förväntningar helt enkelt.

Jag har släppt de förväntningarna för länge sen. Men så har jag ju heller inte haft en bra nyårsafton sedan jag var en liten skitunge. På något vänster har jag lyckats hamna i stora eller mindre sällskap där jag har mycket lite gemensamt med alla (utom den jag är där med förstås). Jag är i vanliga fall en person somhar en näbb som går i ett i ett i ett... nästan jobbigt mycket ibland efter något glas vin :) Men att hamna med personen man inte delar något med gör att jag, när jag känner att konversationerna stannar, omedvetet sätter en munkavel på mig själv och sedan vandrar runt utan mål för att se om jag kan finna någon annan att samtala med.

Jag är ingen svår människa, jag har lätt för att träffa nya människor, men det finns gränser. Jag väljer nog ganska noga vilka personen jag faktiskt vill gå in i djupare samtal med.

Jag fasar lite för kvällen, jag funderar ganska starkt på att sitta hemma med några glas vin och bara ha det mysigt. Jag hoppas bara på att den jag skulle önska dela kvällen med på detta vis också vill det.



 


checklista

inför imorgon:

* uppdaterat telefonen med ny musik och Hasse Alfredsson som läser "Lagens Långa Näsa"
(tror jag är den enda i min ålder som lyssnar på det)

* packat ner alla julklappar

* slängt över serier på USB så jag kan se på dem på mammas dator

* packat 95% av resväskan

Kvar att göra:

* plocka iordning lägenheten



I´m coming home for christmas!!

sista kvällen i oslo

Imorgon är det sista dagen på jobb sen bär färden av mot Linköping. SJ är inte mina favoriter just nu eftersom tåget inte gick idag så kommer det inte gå imorgon. Blir nog en spännande bussresa.

Ikväll har vi iallafall haft en sista myskväll i Oslo. Vi har slagit in de sista klapparna och dekorerat pepparkakshus.


Man tager vad man haver, gubbarna kommer från kinderägg.


Fredde koncentrerar sig på paketinslagning.

sjukdom = egentid

Idag mår jag mycket mycket bättre än igår. idag gick jag upp 11.30, igår gick jag upp kl 14. Jag är inte på topp och ska tillbringa dagen i soffan (igår låg jag i sängen HELA dagen). Det enda positiva just nu är att jag mår så pass bra att jag orkar sitta upp. Så nu ska jag ta igen de senaste dagarnas dagstidningar. De blir slängda utanför dörren men jag tar bara in dem och så hinner jag aldrig läsa dem.

Nu är det dags. Frukost, ostmacka och oboy ( och lite vitaminer), lugn musik på stereon och en hel HÖG tidningar.




Se så vackert väder!! Och här sitter jag...

bryggeri

I lördags var vi på schouskjelleren mikrobryggeri. Det är lokalerna till ett gammalt bryggeri där de idag tagit upp en del av verksamheten och serverar sitt eget öl. Man sitter på långa träbänkar i ett stort valv med en stor öppen spis i ena änden. Det spelas ingen musik och det är ett frultansvärt sorl av röster. Det var ett speciellt & annorluna ställe att vara på.

hemgjord blomsterpinne

Någon ställde en amaryllis på mitt skrivbord, men den orkade inte riktigt bära upp sig själv. Med lite tejp och plastskedar kommer man långt!


Idag ligger jag hemma och brinner nästan. Jag har feber och halsen har aldrig mått så här dåligt. Jag gick upp ur sängen nyss. Sov fram till kl 14. Det är så typiskt mig att bli sjuk till jul.

give me more

Idag fick dessa skor följa med mig hem. Jag är så dålig på att handla julklappar, kommer alltid hem med saker till mig själv istället. Jag hade en vag känsla av att jag skulle gå ut ikväll och inviga dom. Men nej. Slask är det värsta jag vet så det blir en hemmakväll.

Just nu: hockeyspel, en öl och en soft spotifyplaylist.
Trots min förkärlek för högklackat så är jag nog ganska mycket pojkflicka ändå.



god jul

Igår när jag kom hem låg det ett julkort i brevlådan. Det var från Mamma & Christer.
Självklart fick det hedersplatsen på kylskpet tillsammans med magneten med bild av kungafamiljen. Man måste ju visa att man är svensk när folk kommer på besök. Det är ju inte så att det hörs på språket eller något.

buddha goodbye

Jag orkade inte beställa buddha örhängena igår. Jag skulle göra det idag istället. När lönen kom.
Men det var inte så lätt. Helt plötsligt var de borta från hemsidan. Jag förstår ju det. Jag förstår ju det, med mina tusen miljoner läsare så blev de ju slusålda sekunden efter att jag publicerat mitt inlägg. Not. Visst är det kul med självdistans.




Lyssna på den här, den är lite mysig och lite flummig. Gillart. Är min vän Simon som gjort den.

boletini

Ikväll tog min prins med mig ut på middag. Vi åt på boletini som ligger vid vår gamla lägenhet. Vi åt världens godaste fisk och drack gott.


Jag tog mig mina nya fina kjol (men som det inte blev så bra på bild, hej och hå dags att lära sig hur man sätter på självutlösaren)


Jag var egentligen ganska trött men ni vi väl kom iväg så var jag glad att vi inte ställde in.


buddha


Hoofstore har dessa coolingar i butiken.
Funderar på om de ska bli en mini julklapp till mig från mig.

bonus

vikarierna på jobbet ser till att de fast anställda får bonus, bonus ges genom att nå målen för de avdelningar där majoriteten av de anställda är vikarier.

Är inte det lite fel? En vikarie känner sig ju inte motiverad att slita arslet av sig och sedan ge bort lönen för mödan.

Nu är jag tvungen att bli sådär arg igen.

o soliga söliga söndag

Att vakna en söndag och känna av gårdagen suger. Det suger bigtime. Vi pallrade oss dock ut och bort till bunnpris där vi för en gångs skull slapp trängas med alltför mycket folk i de 1 meter smala gångarna.

Det var skönt med en lite längre promenad sådär på morgonkvisten för att försöka skaka av sig vinflaskan som intog kroppen igår.

Efter promenaden blev det frukost, massa mys frukost som vanligt på söndagar. En liten lightvariant visserligen, men ändå baguetter i ugnen med skagenröra ost eller salami till. Vi gillar söndagsfrukostar, ingen stress över att man måste göra något, man kan tugga och njuta i evigheter.

Vi har avverkat massa avsnitt av how I met your mother, futurama och american dad och även en komedi extract.  Har varit en supermys dag.

Imorgon är det måndag. Ny vecka, nya möjligheter.

fredagsmys



Planen för kvällen var från början att vi skulle hitta oss en ny restaurang på grünerløkka. Men det slutade med taco med Lena istället. Suget blev för stort. Hemgjord guacamole är bland det godaste som finns, och Freddes är helt fantastisk.Den följer absolut inte konstens alla regler eftersom det bara är avokado, salt, peppar, rømme (någonting jag egentligen aldrig fattat vad det är men jag har dragit slutsatsen om att norrmännen blandad cremefraiche och gräddfil (som här heter sæter rømme) och vitlök i den, iband ett par droppar tacosås om han kommer ihåg.


Ikväll är vi hemma eftersom vi var på Memphis igår med Oskar, Petter, Martin & Joel. Och imorgon ska vi på avskedsfest för en annan vän.

to die for

Christian Louboutin



det lackar mot jul

Och idag var det första försöket att leta julklappar till nära och kära. Jag lyckades. Jag kom hem med en julklapp. SEGER!

Vi tog en sväng på karljohan men insåg fort att ingen av oss helt tycker om att strosa där. Kan man ens strosa på en gata som är fylld med folk och stress? Svar: NEJ.

Så det blev en trikktur till grünerlökka där vi faktiskt i lugn och ro fick strosa och gå i små butiker och pilla på allt vi ville och slippa stöta in i människor hela tiden.

Vi handlade grönsaker i en såndär liten butik som på utsidan ser ganska skabbig ut och som oftast drivs av en hel släkt, både farmor och minsta barnet sitter i kassan liksom. Alltid jättefräsch frukt och grönsaker och allt är så billigt! fetaost och soltorkade tomater som annars kostar skjorta på kiwi, ica eller rimi kostar hälften här. Plus att man får köpa det i lösvikt och bestämma helt själv. PLUS att den är GODARE!

Vi köpte rökelse i en flummig butik målade i konstiga färger och med mycket hippie kläder och vackra smycken. Där skänkte jag en slant till folket i Indonesien och jag hoppas verkligen de går dit.


bilder från flytten

När klockan närmade sig elvasnåret i lördags kväll så stod grabbarna och samlade  kraft för att sätta ihop soffan.

 

Samtidigt stod jag och samlade kraft för att börja plocka upp allting som låg i gången mellan vardagsrummet och köket.



För att orka med allt detta beslöt vi att korka upp vinet och ölen. Inte för att det konsumerades speciellt mycket. Vi föll ihop som stockar efter midnatt.


jag vill ha värme


så jag kan gå runt såhär, i öppna skor och bara en sval skjorta...!!

Men nej då, det kommer jag inte kunna göra på minst sex månader. Får väl fördriva tiden med lite snowboardåkning. är inte helt fel det heller.

nya lägenheten

igår flyttade vi. det sög. jag kan knappt röra mig idag. återkommer till livet när jag känner att jag orkar. :)

systra mi

Idag har jag på mig örhängen jag fick av min syster.
Det står hope på dem och jag tänker på systra mi
när jag har dem på mig.
Jag tänker lite på att min syster är så himla långt bort och
då blir jag lite ledsen inuti. Men så tänker jag på
vilken tur jag har som har en sån underbar syster
så då blir det bättre igen.




tillbakablick


Kristian, Marianne (med världens vackraste ansiktsuttryck)
Jag och Emelie.
Bilden är från Påls födelsedagsfest i somras.
När det var varmt och skönt.

Emelie är tillbaka i Oslo förresten. Det är kul att henne tillbaka på jobbet.

Jag lever i ett kaos av flyttkartonger och sopsäckar just nu.
Jag orkaaaar inte. jag vill inte flytta!!

Jag längtar tillbaka till sommaren.


mitt i flytten

och pojkarna spelar ishockeyspel. vem kan klandra dom.
Jag ska spela mot vinnaren, igår vann jag över både Martin & Fredde.
Vad mer kan jag säga?
Jag har det i blodet. Eller nåt.

sol o strålande sol


Imorse skymtade jag solen över taken när jag satt och åt frukost.
När solen skiner och snön ligger vackert runt fönstret så är det ganska mysigt.
Trots att huset mittemot är ganska trist utsikt i övrigt.

banor i långa banor utan spår

När jag kom till stationen imorse (läs 11.30) möttes jag av stora röda bokstäver på skyltarna som visar tiderna för tunnelbaneavgångarna. Där stod det stans i trafiken. Vilket för mig innebar att det bara var att traska långt som attan iväg till en buss, sitta en stund på den och sen byta till en annan buss. Trots detta kom jag bara 2 min sent till jobbet. Det räknas liksom knappt. Inte ens en gnutt. Tur i oturen lite sådär poetiskt.

Gissa om jag blev överlycklig när prins charmig hämtade mig efter jobbet (eftersom det fortfarande var stora förseningar i tbanetrafiken...)

RSS 2.0