TLC

TLC har en tävling där man kan vinna 2 biljetter till deras lanseringsfest i Sthlm! man ska beskriva sig själv med tre ord som börjar på T L och C såklart! Jag tog Tokig, Lekfull och Charmig :P hehe.. (man måste ju ha tro på sig själv ;) )
gå in och tävla här http://www.tlcsverige.se/tavling

Och tro det eller ej, men kanalen finns faktiskt redan i Norge, vi är trogna tittare !:)

äntligen. som jag har väntat.



Idag kom den. När jag kom till jobbet hade jag ett mail som sa att jag hade ett paket som väntade på mig i postrummet. Vår efterlängtade bok med bilder från vår resa. Med stort R. Den blev jättefin. Mycket bättre än jag vågat hoppas på.

Boken gör man på blurb och jag betalde inte ens 300 kr för min.

ni vet när det bara pirrar till och man liksom flyter ur sin egen kropp.



Häromdagen satt jag på bussen hem från gymet. Vi hade precis pratat med varandra och egentligen inte sagt något speciellt. Helt plötsligt när jag sitter där på den skumpande bussen som svängde och krängde och var full av människor med snor i näsan och som hostade så högt att det trängde igenom musiken i mina lurar så bara kom det som en våg över mig. Det var nästan som att den gav mig en örfil. Fast en snäll sådan förstås. Jag bara blev så varm och glad i hela kroppen och det enda jag kunde tänka på var du. Du spred lycka i mig. Utan att ens göra något. Bara för att du finns. Lycka är den bästa känsla som finns.


fula ord i mängder

far igenom min skalle just nu. Jag är så frukansvärt trött på det här! Visst, jag kanske borde ha skrivit mig här för att underlätta, men jag har aldrig vetat riktigt hur länge eller kort tid jag ska bo här och face it, har man varit utskriven för länge så blir vissa saker knöliga när man kommer hem.

Skatteetaten har sagt till mig att jag behöver inte kommer dit för att få ett nytt skattekort, skicka bara in ett formulär. DONE!

Sen ringde jag och frågade hur det låg till med mit skattekort. Det hade kommit och var under behandling, skulle komma om en vecka. SWEET!

Idag ringer jag och efterlyser det, då har dom helt plötsligt ändrat reglerna, man MÅSTE dit och visa pass eller körkort och utdrag från folkregistret. det säger dom nu?! IDAG?! Med bara få dagar kvar av januari. Vore ju kul att få lön i februari också och då ska skattekortet in nu. Jag har inte passet här (dumt, jag vet.) TACK NORGE för att ni ändrar era regler hux flux och ger folk fel besked. Glad att jag ska flytta hem i höst.... 

Som det ser ut nu får jag ingen lön i mitten på feb, utan får allt i slutet. visst, det går ju det också. Men eftersom jag får två veckors lön så har jag ju livet upplagt efter det. tack tack tack för att jag får leva som en kyrkråtta eller sno av mina sparpengar. TACK NORGE!


sunny morning



Nu har det varit sol tre dagar i rad nu när jag promenerat till bussen. Jag njuter i fulla drag när jag står och väntar och bara suger åt mig solen.

Det som är mindre kul är att det är total isgata var man än går i denna stad för tillfället.
Jag överväger isdobbar under skorna.

intense


Borzoi valparna hos Freddes mamma.

Helgen har varit intensiv, på båda fysiskt och psykiskt plan skulle jag väl vilja säga. Det är skönt att vara tillbaka i Oslo och vila upp sig. Imorse gick jag faktiskt upp tidigt och gick till gymmet, jag börjar sent i veckan och känner att det är dags att ta tag i kondition och välmående igen.


Det var nästan lika tomt imorse som det brukar vara.


en dag i backen

Imorse släpade vi oss bokstavligt talat upp ur sängen och åkte till backen. Sängen var så himla skön att jag ville stanna där, men jag vet ju att jag hade ångrat mig framåt lunch att ha missat så mycket åkning.

Första åket vurpade jag så det bara sjöng om det, brädan fick totalt felskär och jag flög huvudstupa, eller något. Jag kommer inte ihåg HUR jag föll, bara att jag snurrade runt en hel del. Smällde till bägge knäna kanske rejält.
Resten av dagen gick skitbra och de tre sista åken flöt på som det aldrig gjort förr.

Jag haltar lite, är lite svullen och har nog ett ganska stort blåmärke att se fram emot. Jag vet att jag lever om man säger så. Men måste man inte slå halvt ihjäl sig 100 gånger innan man blir proffs?



kling collection

Som så många andra så sitter jag och väntar på att priserna på ELIN KLINGS kollektion ska komma ut. Jag gillar att de satt en gräns till ett plagg per person. Så man får en chans. Jag kan ju inte stå i kö heller så jag hoppas jag hinner beställa på internet.




By The Way. Lanvin för HM verkar inte ha gått så bra, i alla fall inte i Norge.  Hänger fortfarande plagg kvar och i flera storlekar. Jag är inte förvånad. 




krepsehaler

Det här börjar likna en matblogg snart, men det är visst det enda som är intressant nog att ta bilder på mitt liv just nu verkar det som. Men inte mig emot. Vem tackar nej till mumsig mat liksom?



isbergssallad, ruccola, tomat, fetaost, avokado, pasta och kräftstjärtar (krepsehaler)



Grillade vitlökar och vitlökssås vid sidan och så toppen på det så åt vi vitlöksbröd också, tur att vi bara ska umgås med varandra ikväll.


tapas night


Ikväll var vi ute och firade Mariannes 29års dag och samtidigt var det lite avskedsfest eftersom hon åker till Australien imorgon och blir borta i tre veckor.



Vi åt tapas, massa mysiga små rätter och drack Cava.



Jag åt potatis i vitlökssås, serranoskinka och någon jättegod ost på M och tillslut supergoda scampi och vitlök.


En himla trevlig kväll med mycket fina vänner.

natti natti



Fick precis ett sms från Marianne som frågade om jag ville med ut imorgon. Vi skulle "spise litt og drikke litt masse cava". Jag älskart!

Jag har fuskat och faktiskt tagit ett glas vin ikväll. Jag hade tänkt börja min nytta period idag. Det sket sig. Sen tänkte jag att jag skulle börja imorgon. Men nu har jag ju sumpat de planerna också. Det får bli lite senare.

No Stress som de säger.

toodeloo

(till ointressant info också så har jag nu skickat in intresseanmälningar till sju privata hyresvärdar i Linköping. Jöjjemej det var tidsödande)



pjuh

Jag fick ledigt från jobbet för min New York resa. Kanske lite dumt att boka innan jag visste det men det brukar inte vara problem att få semester så pass tidigt, hade varit värre om det hade varit i juni eller juli vi skulle åka.

När jag fick mailet på jobbet så började jag nästan tjoa och tjimma och hoppa upp och ner i stolen. Men jag nöjde mig med att gå och hämta en kaffe och le stort och fånigt mot alla jag gick förbi! :)


tacodinner

Igår var jag på tacopartaj som Marianne stod som värdinna för. Efter en mycket vimsig rundtur i området dit vi skulle så fann vi rätt gata och ingång. Fröken M ska nog aldrig mer få stå för vägbeskrivningar! Jag och Frida var genomsura när vi kom fram och tackade oss själva för att vi utrustat oss med jacka med stor luva samt paraply. Snöblandat regn är inte att leka med.

Kvällen fortlöpte med god mat, gott dricka och trevliga människor. Vi kom inte iväg till fabriken förrän klockan var närmare halv två. Där var det väl egentligen ingen höjdare men eftersom vi av någon anledning fick lov att stå på det "åtråvärda listan" så slapp vi ju betala, så det var ju ett plus mitt i allt.

Min kära pojkvän har lyckats försnilla sin bilnyckel. Och i bilen ligger hemnycklarna och vår enda postnyckel. Det är vid sådana tillfällen det är bra att ha en extranyckel. Främst till bilen alltså. Men det har inte han. Jag lider lite med honom för tillfället.

Det är dock imponerande att vi båda var ute på olika ställen i helt olika stadsdelar och lyckas komma hem till porten precis samtidigt så ingen av oss behövde stå och vänta i regnet (mhmm, det regnade senare på natten) kl 4 mitt i natten.

Cred till oss.




men hallå i det blå

jag är ju ensam hemma!! och här sitter jag och läser mig trött på skillnaden på samt för och nackdelar med aktier och fonder. Nej nu ska jag hoppa in i duschen och sen ta en "ta hand om mig" dag. Ska bara slänga ihop datorn med stora högtalarna så jag kan överrösta grannarnas dunk med mitt. Tjohejs!

goodmorning grey saturday



Fredde har gett sig av till backen med snowboarden under armen. Jag håller mig hemma eftersom jag inte är helt frisk än och vill försöka orka gå till Marianne på middag ikväll.

Jag sitter och mumsar naturell yoghurt, blåbär, banan, linfrön och solrosfrön, en kopp te och ett glas apelsinjuice fullproppat med mitt vitamintillskott. Känner mig så nyttig att jag nästan genast känner mig frisk igen.
Tänk om det fungerade så. Underbart.

finally

Nu är det bokat och fikat och spikat. Jag ska åka till New York.
Den 7e Maj tar vi våra resväskor och går igenom passkontrollen och vinkar farväl till Sverige för en vecka. Det är en stund kvar tills vi kommer beträda Amerikansk mark och man kan verkligen kalla det framförhållning men biljetterna var skamligt billiga så vi kunde helt enkelt inte låta bli. Nu sitter jag med ett glas vin i handen och myser inombords över att en av mina drömmar snart ska uppfyllas.



Back on track!

Jøjjemeg!

Jag är tillbaka på jobbet! Snorig, täppt i näsan och med en manlig röst. Utrustad med ibux och repsils. Jag har klarat mig igenom dagen väldigt fint och den blev ju inte sämre av att det fanns kladdkaka, brownie och toscakaka till förtäring.

Gillart!!



Bilden har inget med nåt att göra. Jag bara blir så glad av att se på den. Det var en så trevlig kväll en gång för ganska så länge sen, när det fortfarande var varmt ute och jag var blond i håret och hade lugg.


Nästa Resa

Nu har vi precis fyllt i ett ESTA (typ visa fast ändå inte, som man måste ha för att få åka till USA) till Fredde, jag får vänta lite för jag har mitt pass hemma hos mamma, smart drag där fröken. Verkligen toppen. Imorgon har vi tänkt att boka biljetterna. Äntligen ska jag få åka till New York ser det ut som.

Jag har alltid velat det men aldrig kommit till skott. Men nu måste jag ju ta mig i kragen innan jag börjar plugga och ska leva på studimedel. Jag hör pappas röst eka i bakhuvudet - Ut & res, se länder, kulturer och lär dig språk! Det har du nytta av.

Det är klart man ska spara sina pengar, men varför ska man lägga allt på hög? Jag vill inte bli gammal och ångra att jag inte tagit chansen att se världen när jag hade chansen och fortfarande inte var alltför fastbunden med studier, djur, hus eller familj.


taxfree



Imorgon flyger Lena till Sverige över dagen och snäll som hon är så erbjöd hon sig att shoppa på taxfreen åt mig. Efter att ha suttit en bra stund på dutyfree.no så hittade jag två produkter som föll mig i smaken. Body Milken har Lena så den har jag fått prova och den föll mig i smaken. Hand & nagelkrämen hoppas jag är bra, jag fullkomligt torkar ut under vintern.

världens kastas omkull

För vet ni vad som precis sker?

Jo, jag vill gå till jobbet imorgon, jag vill så innerligt gå till jobbet och sätta den där mjuka, puffiga, piffiga hörluren mot örat och vika ner mikrofonen mot munnen. Jag vill skratta och munhuggas med stammisarna och känner mig ganska redo att tackla någon som satt sig på sniskan.

Jag har fått nog att vara sjuk nu.

Den bistra sanningen är dock att jag är ganska utslagen, jag svettas såfort jag reser mig upp och huvuvärken ger sig inte. Jag har nu nått maxdosen på 8 ibux/dag. Dags att inse att det inte hjälper.

Jag vill inte ringa mig sjuk imorgon också, men jag börjar inse att jag inte kommer vara redo för jobb imorgon. Kroppen säger emot alltför mycket, godnatt kära vänner.

boken




det går inte så fort, men nu har jag iallafall börjat med vår fotobok. Ett år efter att resan ägde rum så känner jag att det börjar bli dags att få ut bilderna från datorn så man kan ta fram en bok och fysiskt bläddra bland de bästa bilderna man tog.

godmorgon

Sjukdomen har mig i ett järngrepp. Solen skiner och det känns så trist att ligga inne och tråka och inte orka något. Ska försöka plöja lite bok sen för att få tiden att gå.

cornelis vreeswijk

En kopp te, halstabletter och en dokumentär om Cornelis Vreeswijk. Tisdagskvällen är fulländad.

Nytt år nya möjligheter

När jag ligger hemma & är sjuk, som nu, så tröttnar min hjärna på att inte göra något. Den blir understimulerad. Jag kommer på så mycket jag vill göra, åstadkomma.
Jag ska ta mig i kragen och utveckla mig själv och prova på nya saker. Och därmed basta!





dinner



Färsk pasta, färsk broccoli och en sås av paprika/chili creme fraiche med bacon i.

Nu ligger vi i varsin soffan och utökar vårt intellekt med Cleveland Show.

PENTAX K-X

Det svider lite när man sagt att man verkligen ska hålla på plånboken det kommande året. Eftersom vi ska flytta österut och hem mot Sverige i höst så vill man ju gärna ha med sig lite pengar på sparkontot. Men det är så mycket jag vill göra och ha som säger emot mina pengaregler.

* Jag vill ha den här systemkameran, en Pentax K-x, inte den dyraste eller mest avancerade på marknaden men man får ju ändå hosta upp en slant.

* Jag vill åka till USA, New York närmare bestämt.

* Jag vill åka på kortare weekends runt om i Europa. Madrid, Amsterdam, Prag, London.

Samtidigt som jag vill ha pengar till att möblera mitt nya hem till hösten and so on.(mhm, helt korrekt, jag är anti lån och avbetalningar, även fast jag inser att jag också kommer dit en vacker dag.)  Jag tror jag får börja jobba så mycket övertid så jag inte hinner slösa pengar eller ens tänka tanken på att slösa bort dem!


ELIN KLING BY HM

Alla vet om det vid det här laget och jag föll fullkomligt pladask för dessa bitarna ur kollektionen.



Heja Elin!

värmland har fått snö



Här är min utsikt just nu. Det är så mycket snö ute. Värmland jagar ikapp Östergötland.

Igår tog vi premiärturen i backen.Snowboarden skötte sig fint, blev egentligen bara en stor vurpa så snön yrde som galet runt mig och jag såg ut som en snögubbe de lux när jag reste mig upp.
Dock skall det erkännas: kroppen har lite känningar av gårdagen.

Vi hade tänkt slänga oss ut i backen idag igen, men plusgraderna som kikat fram nu under natten och morgon och regnet (!) som strilade ner igår när vi åkte hem från Ratten & Lena gjorde att vi redan då bestämde oss för att skippa det idag.

Nu ska jag sticka näsan i godispåsen, jag råkade köpa 1,1 kilo godis på någon godisaffär i Charlottenberg i fredags. Farligt att handla godis när hungern är med och bestämmer.


favorites

Idag är jag ledig, när jag är ledig mitt i veckan brukar jag ta förmiddagen till att bara pyssla om mig själv. Skrubb, hårinpackning och ansiktsmask. Speciellt nu när det är kallt och hemskt ute märker jag att min hy och kropp bönar och ber om att få flytta söderut.

Här är iaf några av mina favoriter för att överleva vintern (och annars också).



Oliva cleansing mousse - bra rengöring som varken torkar ut huden eller gör den fet, tar bort vartenda spår av smink.

Neutrogena Visibly Clear 2-1 - har jag alltid på efter rengöringen med oliva, för att skrubba huden. Använder den sällan som mask även fast det går.

Oliva Day Cream - Sjunker in fort i huden, en väldigt lätt kräm.

Clarins Beauty Flash Balm - Nytillskottet i familjen, en superbra kräm att ha precis innan man kladdar på smink, den jämnar ut och man känner sig len som en baby efteråt.

Body Shop Vitamin E Nourishing Night Cream - ganska fet, egentligen inte helt rätt, jag slopade dagcremen ganska fort men den här får vara kvar över vintern.

I´ve got a little girl singing on repeat in my head


insomnia

Igår när vi kom hem efter shopping och dusch så somnade jag i soffan. 2 timmar sov jag.

Idag efter en tur på stan som smakråd och efter tacos hemma så somnande jag i soffan. 1,5 timme idag.

Jag tror jag fått alldeles för lite sömn de sista dagarna. Tur att jag är ledig imorgon och kan få lite sovmorgon för det här håller inte. Idag har jag faktiskt ringt mamma och socialiserat lite men mer orkar jag inte. Resten av mitt sociala liv står på håll, ett samtal om dagen är vad jag klarar.

Hej & Hå
Jag som måste läsa ut min bok så jag kan skicka den till syster
(jag visste ju hon skulle bli hooked på serien, hehe)



synd

Jag har syndat.




Sole Service har den bästa rean jag varit på. Sjukt fina kläder och allt från cheap monday till acne och whyred.Och kläder som faktiskt är aktuella. Jag köpte två jeans från cheap monday, de är ju billiga från början och när det är rea på min absoluta favoritmodell fick det bara bli så, ett par gråa som ovan och ett par stentvättade.



Jag köpte även en längre tröja som även kan användas som klänning, den var från woodwood och hade lite delar kashmir och angora i sig. Helt underbart mot huden.

Köpte även en grå lite längre topp med stora svarta prickar på från the furies.
Och en militärgrön topp, även den från cheap monday.



Fredde köpte den här snygga flanellskjortan från Acne.

Vi höjer härmed januari rean på sole service till skyarna.
*hipp hipp*

the xx

Här sitter jag mest och njuter.
Jag fullkomligt älskar dem.





Min nya upptäckt.
The XX.
Enjoy.


books



Jag fick Svart Ros av pappa i julklapp, nummer två av tre i serien. Jag föll totalt för Blå Dahlia och än så länge håller den här också måttet.



Av syster fick jag den här, bok nummer 15 av än så länge 16. Man vet aldrig riktigt om hon ska sluta eller om det kommer fler. Jag älskar dessa böcker om Stephanie Plum, väldigt underhållande. Det var syster som gav mig bok nummer ett för massa år sedan.


sammanfattning 2010


Vi skrek in det nya året med fula glasögon vid tolvslaget.




I JANUARI var vi i Australien. Här är vi ute på snorkeltur vid barriärrevet.




I Brisbane får man inte cykla för fort.




I FEBRUARI mötte vi galna och hungriga apor i Ubud på Bali.




I början på MARS var vi några dagar i Kuala Lumpur, Malaysia och såg mycket häftigt. Bland annat Petrona Twin Towers.




Vi hälsade också på min kusin Stefan och hans fru Kristin som bor i Phnom Penh, Kambodja.




Sista stoppet på resan var i Thailand. På Koh Chang fanns ett fantastiskt vattenfall där vi äntligen fick bada i sötvatten.




I APRIL var jag hemma i Sverige igen och besökte min kära syster i Luleå. Här låg snödrivorna kvar.




I MAJ var det torrt i Oslo och Fredde och Ratten började rulla igen.




JUNI & JULI avnjöts i parker runt om i Oslo vid vackert väder, annars var det mest jobb.





I AUGUSTI kom syster yster ner på semester till Linköping.




Vi åt glass på Bosses Glassbar. Mumma.




Vi gick på Lars Winnerbäck konsert i Oslo, helt spontant och helt underbart.


I SEPTEMBER fyllde jag år & i OKTOBER fyllde Fredde år. Vi har inga bilder. En kamera måste inhandlas snarast, mobilkameran är inte den bästa.




I NOVEMBER var vi och hälsade på Freddes bror i Töreboda, i en ännu mindre håla en liten bit därifrån var vi på en megaloppis. Där fanns My Little Pony i alla möjliga färger.




I DECEMBER tände vi adventsljus och bakade pepparkakshus.


Igår var det NYÅRSAFTON igen och även fast jag inte fick igenom min vilja så hade vi det inte så illa, det måste jag erkänna. Vi åt snittar, hummer & drack champange.

Idag är vi lite trötta, men glada och vi hoppas på att 2011 blir ett toppenår.

RSS 2.0