väntan

Jag hatar att vänta på folk. Vad är egentligen grejen med att aldrig kunna vara i tid?

okej, jag erkänner. Jag är sjukligt punkligt. Kanske borde söka hjälp. Eller. Nej. Jag gillart!

no comments


ett glas vin

jag har hört att det ska vara bra att dricka ett glas vin då och då. Jag kör en typsik tjejkväll idag. Med mig själv. Jag målar naglarna och dricker vin och har på lite musik. Trevligt.
Lite sån vardagslyx minsann.

Efter helgen så tycker jag att jag är värd lite vardagslyx!


vi fortsätter...

söndagen:

Simon skulle iväg och möta sin kära mor vilket resulterade i att Kim (kollega nr2) fick hoppa in som barnvakt. Kim var den enda vi hade nummer till som bodde i närheten. Jag hittade inte dit själv så Simon fick lämna av mig. Jag kände mig verkligen som ett barn. Vid det här laget vill jag väl egentligen mest hem till min egen lägenhet, men what to do?

Ett par timmar, isglassar och avsnitt av Family Guy, Nitro Circus och Sons of tucson så hämtade Simon upp mig igen och det var dags för sushi. Vi köpte med oss sushi hem, satte oss på balkongen på varsin megastor kudde och bara njöt av vädret. Fredde som agerat "Mr. leta rätt på de svenska numrena till våra roomies" fick snart tag i Rattens nummer och jag blev själaglad. Att han inte var i Oslo förrän 23.30 var dock inte vad jag räknat med. Men men, som sagt, what to do? : )

Under tiden jag väntade på att ratten skulle komma hem så kikade vi på sällskapsresan. Norrmännen måste ju få med sig lite kultfilm från Sverige. Jag introducerad även Lars Winnerbäck och Johan Glans.

När jag väl kom hem var det bara att börja röja undan efter fredagens midsommarfirande, var inte så stökigt som jag trodde och det var en lättnad!

 



Vi hade dock sjukt kul på fredagen (midsommarafton)!

- dörren på toan på krogen gick dock i baklås för mig och en tjej, vi satt där i femton minuter och då tänkte jag att värre kan det inte bli. Jag gav liksom upp lite. telefon, nycklar och kort borta, thats enough. Men han där uppe gillade mig visst inte i fredags så han bestämde att "hon där, hon behöver lite mer motgång". Tack för den!


När jag inte surade över stulen väska eller över att jag blev inlåst så hade vi kul på dansgolvet och drack spännande röda drinkar. mumma! Stämningen var på topp, alla var glada och vi dansade tills vi knappt kunde stå upp.
DET HÄR GÖR VI OM NÄSTA ÅR!!!


nu ni

det är inte lätt att vara mig alla gånger.
I Fredags blev min väska stulen av ett par gypsies (troligtvis) jättespännande eftersom både bankkortet, nycklarna hem och telefonen låg där.

Eftersom det var midsommar så hade ju självklart alla i kollektivet åkt hem till Sverige och det fanns inte en chans att jag skulle kunna komma in i lägenheten. Simon (min kollega) blev min räddare i nöden under helgen. På lördagen fick vi ta en tur till H&M och köpa hårsnoddar, underkläder, flipflop (kunde ju inte gå runt i high heels) och nåt nytt linne. Tur att det var fint väder under helgen så jag i vart fall kunde gå i mina jeansshorts och slapp köpa nya byxor.

Lördagen spenderades antingen i soffan där vi satt och såg på alla möjliga filmer och serier, ibland tog vi oss en tur till balkongen och tog oss en liten nypa frisk luft och njöt av solen. När klockan börjae närma sig eftermiddag tog vi oss i kragen och gick tillbaka till krogen vi varit på kvällen innan för att se om min väska kanske var där. Det var den inte. Då gick vi vidare och kollade lite folket som festade på extrema festvialen eller vad det nu var.

På hemvägen kom vi på att det vore hiskeligt gott med lite tacos till kvällen så vi (läs simon då jag inte hade pengar...) handlade på oss massa smaskigt. En otroligt slapp dag, men det var ganska skönt det med då jag faktiskt varit i farten hela veckan.

uppdaterar senare, har en buss att passa :)

midsommar

ännu en spännande midsommar

kort
nycklar
telefon

BORTA!

jag nås härigenom eller på mail.. TJING!!!

rastlösheten

Är det någon slags inbyggd funktion människan har eller är det bara få förunnat (eller fördömt eller vad sjutton rätt ordval är) att bli rastlös på saker.

Jag tänker på mig själv som verkar ha en förmåga att blir rastlös och börja vantrivas på ett ställe (stad/lägenhet you name it) bara över en natt. Eller är det kanske så att det egentligen byggts upp under en tid men att man inte märkt det?

Jag har ett jobb med toppen kollegor. Jag trivs med det jag gör för tillfället. Jag har en bra lägenhet tillsammans med ett underbart gäng. Jag fullkomligen ÄLSKAR Oslo. Men det är något som gör att jag ibland bara inte känner för att gå hem. Trots att jag kanske varit ute varje kväll i flera dagar och hittat på spännande saker med vänner.
Vad kommer det ifrån liksom? Varför vill man inte gå hem när allt egentligen är bra?
Vi ser på film ihop, vi lagar tacos ihop, skrattar ihop, slappar ihop, vi har det toppentrevligt. Vad kommer denna känsla ifrån? It´s fucking weird if you ask me...

 

 


tårar av en text

Idag hade jag lång rast mellan prov 1 och 2 på jobbet. Det resulterade i att jag läste sandras niotillfem blogg. Jag fördjupade mig i hennes best of inlägg. Hon är så fantastisk på att skriva. Där sitter jag, vid en jobbdator i ett rum utan fönster med en orange vägg och dålig luft, hälften av mina kollegor sitter fortfarande med provet. jag läser och läser, jag tappar tid och rum och känner att tårarna börjar närma sig. När jag är bara en blink från första tåren slår det mig att jag faktiskt är på jobbet. Här kan jag ju inte sitta och gråta tänker jag. Hur ska jag förklara det mitt under ett provtillfälle. Och varför gråter jag egentligen? Jag kan inte helt svara på det, hon bara skriver så gripande och kan fånga det sorgliga i vissa situationer. Sånt som man kanske egentligen inte tänker på. Hon fick mig att tänka. Hon fick mig att röra om allting som finns inuti mig. Vilken kvinna.


Läs hennes blogg HÄR

9 crimes

jag älskar. kan inte sluta lyssna.


Kaffepikene

Idag blev det en kaffe efter jobbet, det var (molnen till trots) helt okej temperatur för att sitta ute. Det blåste inte storm, hör och häpna! Tog en sväng neröver bogstadveien på hemvägen och attans i himlen så farligt det är när man egentligen inte har pengar att shoppa för. Men idag höll jag hårt i plånboken! Stolt som en tupp var jag när jag lyckades motstå att köpa de vackra skorna på bianco som jag suktat efter så länge. Men samtidigt sved det till lite i hjärtat. De är ju så fina!

Den 15e får jag lön, hoppas hoppas skorna fortf finns kvar i min storlek då, är ju en evighet dit. Ni vet väl alla att en flicka aldrig kan ha för många skor?


Såhär såg det ut i min förra lägenhet. Skor tillhörande 4 tjejer och då hade vi alla säkerligen bara en tredjedel av våra kära skor i Oslo för tillfället.

Nu blir det lite cougar town, har liksom fastnat lite för den löjliga serien! :)


Sveriges nationaldag 06.06.2010

Se, jag har bott så länge i norge att jag till och med skriver datum åt fel håll.. Jöss! Kanske tur att jag flyttar tillbaka till Sverige i höst, jag får svårare och svårare att hitta rätt svenska ord på sånt jag säger ofta på norska.
Tex: Tilbakemelding. Det säger jag så ofta att jag glömt vad det ska översättas med, fick slå upp det i lexikon! Oj oj!

Men ja, nationaldagen var det ja. IDAG! Jag kom på det för ca en timme sen. Gud vad bra att man har koll!

Gratulerer med dagen då alla svenska! Jag skulle vilja fira med färskpotatis, finns det i affärerna nu?

söndag

Det finns sjuka människor här i världen. Människor som inte bryr sig om vad deras handlingar ger en annan person för konsekvenser. Lyssnade på ett program på p3 i fredags i bilen på väg hem, var om en kille som varit kriminell men som "vaknat upp" som han själv uttryckte det. Hans berättelse var gripande. Hur kan det egentligen gå så fel för en person? Samtidigt känner jag ingen medkänsla för dessa människor, de skadar andra (oskyldiga) människor, vissa får psykiska men för resten av livet. Man har alltid en annan väg att gå. Det kanske just där och då känns enklast att ta den vägen man egentligen vet är fel, men i längden straffar det bara sig själv. Tiden och livet hinner ifatt en. En vacker dag står man nog där, totalt i skiten, och önskar att man en dag för länge sedan hade varit stark nog (och inte så lat) att ta den rätta vägen.




min syster har fått valpar..

... inte bokstavligen, men smilla har fått valpar. Smilla är min bästa (och enda) storasysters bedårande lapphund. Kolla in Smillas blogg för mer info om de små liven, kanske även Lapptussens hemsida så finns det ännu mer info om mamma hund och pappa hund and so on! :)


bilden är tagen från Smillas blogg

Nu är vi i Sverige igen

Det var inte det som var planen för helgen men vad tusan gör man inte när man behövs som hundvakt åt fyra valpar och en sjukling med med skruvar i benet.


fina Lilleman. Bild: Elisabet Jonsson

Natten till idag har varit den värsta på länge, det längsta jag sovit i sträck är nog 3 timmar och jag är tröttare idag än vad jag var när jag gick och la mig. Ska kanske ta med mig Shila ut på en joggingtur idag också så kanske jag kommer igång!

Der är alldeles för fint väder för att sitta vid datorn!
Adios!


modeblogg? PYTT!!

I brist på vanlig kamera blir det mest webcam bilder, vilketresulterar bilder tagna när jag slöar i soffan/sängen under ett täcke.

Modeblogg är visst på modet. Jag är sängblogare, trött och osminkad, det är min grej det!!!




En liten grimas gör det hela mycket trevligare också!


RSS 2.0