SPOTLIFE

Nu flyttar jag till spotlife.

Följ med vettja!


http://timglas.spotlife.senickname

Jag läste Tess tips för en bloggare och en av punkterna var att ha ett lätt domännamn. Jag har nog ett av universum svåraste och krångligaste. Mirphusinha är ju inte ens ett riktigt ord. Det är faktiskt bara något jag har hittat på.

Namnet har faktiskt hängt med sedan vi använde Lunarstorm för en herrans massa år sedan. Oj vad jag älskade lunarstorm när jag gick i mellanstadiet, jag och mina vänner ägnade timmar att skriva i varandras gästböcker och designa våra sidor. När vi satt där och skulle hitta på ett användarnamn så hade jag inga ideèr, jag var helt tom, jag tryckte således bara på helt random knappar på tangentbordet, det enda jag tänkte på var att det skulle gå att utala så jag slängde in några vokaler här och där. Och vips, så var Mirphusinha född. I ca 10 långa år har namnet följt mig och vilken sidan jag än registrerar mig på så använder jag mig av det. Det är ju aldrig någon annan som redan har tagit det.

Det kanske är på tiden att byta ut Mirphusinha. I alla fall om jag ska prova lyckan i spotlife open. Men jag gillar mitt alias så det får nog hänga med på övriga ställen.


clucthJag dog nästan lite inuti när jag fick höra av Emelie att hon beställt denna clutch från TOPSHOP. Jag funderar på om jag ska klicka hem den jag också, den är så himla fin och jag tror den kommer bli pricken över i:et på många av mina kommande vår outfits. Hur kommer det sig egentligen att alla tjejer är sko och väsktokiga? För de flesta av oss är ju faktiskt det!

why are you who you are?

 

Jag har alltid sagt att jag ska studera. Jag ska studera för att jag ska bli något. Man blir väl inget om man inte studerar har jag tänkt. Familjen tycker att man ska läsa ett program så att man får en titel. Ekonom, civilingejör, läkare eller något annat fint. När man släpper bomben att man ska läsa fristående kurser och skräddarsy sin väg till kunskap så är väl inte det riktig vad de ville höra. Vad blir man egentligen på det?

Men måste man egentligen bli någonting? På pappret alltså. Kanske mitt framtida jobb inte ens har en titel man kan studera sig till, jag har träffat och läst om så många människor med spännande jobb man inte visste fanns. Jag är väldigt imponerad över ungdomar i allmänhet och framförallt en del av mina vänner. Vi är ganska unga ännu och ändå är det en del av oss som inte studerat vidare men som ändå är uppe och går med nya, egna företag, som jobbar med det de brinner för och som klarar sig alldeles utmärkt i livet. Kanske till och med bättre än den stackars akademikern som studerade ”bara för att” och nu inte får något jobb på en överfylld marknad.

Nu är det absolut inget fel på att studera, det är ju superbra, man kan aldrig få för mycket kunskap. Men man måste nog tänka efter innan man gör det. Så man gör det för sin egen skull.

 

 


kvällslektyrNär jag städade igenom min alltiallo korg (som verkligen behövde en röjning) så hittade jag min ELLE som jag köpte för säkert tre helger sen men som jag aldrig plöjt igenom till 100%. Nu fick jag en anledning till att avsluta korgstädningen med raketfart och krypa ner i sängen med denna!

favvs

Jag älskar att sitta på bla flickr.com och bara drömma mig bort. Finns så mycket vackra bilder.

jag är så himla glad

Tess Montgomery (tessm.se) har gett mig en spotlife open invite!! :) Spotlife är ju ett slutet bloggnätverk och de som är premiumbloggar har fått dela ut invitekoder så vi vanliga dödliga kan få upprätta en blogg på spotlife coh få chansen att bli premium bloggare vi också.

Den här chansen ska jag ta vara på, tänk er att kunna bygga en snyggare blogg, kunna mobilblogga! (gud vad jag saknar det) och i allmänhet bara utveckla bloggen.

Svinkul!

dinnerLövbiff, smörstekta vitlökschampinjoner, pommes, chilibearniesås och avokado. Mumma för gommen såhär på kvällskanten.

one day, when i can do what i want.Det är så himla vackert med en tegelvägg inomhus, jag har drömt om det så länge och när jag en dag bor någonstans där jag kan bestämma själv hur det ska se ut, då ska jag ha en tegelvägg och så ska jag inreda med mycket saker utan att det blir rörigt och med saker som inte har så mycket med varandra att göra men som ändå passar ihop och gör allt så mycket mer personligt. Ingen IKEAstylad lägenhet hos mig inte, nej jag ska samla på mig saker på loppisar seconhandaffärer och bygga mig ett personligt hem. Det är min dröm. Finns det egentligen något viktigare än att ha ett hem där man faktiskt känner sig hemma och verkligen trivs.


helgen som var.

Helgen kantades med födelsedagar, vi var både på 1års kalas och 90års kalas.


Prinsesstårta, mumma!


Lilla Vilma med stolt farfar. Vilma är Andreas (min styvbror) dotter och en himla härlig unge med framåtanda!


90-års tårtan.


Jubilaren själv skär första biten. Min sötaste, bästa, underbara mormor. Fortfarande pigg och glad och envis som en åsna!


Helgen hemma i Linköping var härlig, men resan dit var inte spännande. Det tog oss en timme att ta oss ut ur Oslo i fredags, snökaos och bilar som satt fast överallt. Vi satte oss nästan fast själva. Klockan 16 åkte vi från Oslo och 00.30 kom vi hem till mamma. Som tur var gick hemresan mycket bättre och nu ska vi inte flytta på oss igen förrän snön är borta!

fancy dinner ala me


Fancy uppläggning här alltså! De dagarna man jobbar sent blir det inte alltför avancerad mat, men med hembakat bröd från mormor och svensk ost och skinka så blir det rätt fint det med.

Det jag saknar mest med att bo i Norge är verkligen brist på matkultur och bristen på valmöjligheter i mataffärerna.

felsägning

Jag: (förklarar för Anton om mitt och Freddes mission att få bort Freddes bil från parkeringen på oslos isiga gator) - "Ja vi rullade ju ner bilen för backen för att kunna parkera den när den inte startade, så nu när vi skulle få bort den så stod den ju i nedförsbacke, fast tvärtom du vet.

Anton: (efter en stunds tystnad) -" Emma, vet du vad du precis sa? Jag tror nog att du menade att den stod i uppförsbacke?

chicago.

Jag har sett filmen Chicago så många gånger. Jag tröttnar aldrig, älskar den. Den är fantastisk. Musiken är fantastisk. Jag har alltid haft en svag sida för musikaler och kommer troligtvis alltid att ha, det är svårt att hitta likasinnade men det får man bara leva med.

source: Movie Photo

right now

Jag har fastnat för Youth Novels av Lykke Li från 2008. Det blir sådär ibland, jag "upptäcker" ett gammalt album och så kan jag inte sluta lyssna. Jag spelar alltid sönder ett album eller en låt eftersom den går på repeat under en begränsad tid. Men det är underbart så länge det varar.

lykke li
more skate.

Den nedersta bilden har suttit på omslaget av tyska playboard.
Och även här är det Fredde som skejtar och Christian som fotograferar.

source: Christian Raae

count down.


source: Sandra Beijer

Jag längtar till New York. Vi åker vecka 19, 7 Maj 2011. Det är bara en kort visit vi ska på men det är det jag lever för just nu. Jag har aldrig varit i NY och ord kan inte beskriva hur förväntansfull jag är. Det är så mycket jag vill se och uppleva så jag tror nog inte att det blir min sista visit till staden heller.

skate

Min Fredde är grym på skateboard och Christian är grym på att fotografera. Fantastic combo!

source: Christian Raae

we live only once. we make the deals and the deals we make. does it make any sense. we only live once.


Livet vara inte för evigt. Jag tror man måste tänka lite på det ibland. Man tar personer och saker i sin närhet alldeles för mycket för givet och man reflekterar inte över det innan det rycks bort. Man glömmer bort att vara ödmjuk. Det är nog bland det viktigaste som finns. Ödmjukhet. Empati. Medkänsla. Saker som så många människor har svårt att visa, men ack så viktiga.

"Jag blir lite varm i hjärtat när någon kommer springandes till bussen och dörrarna ska stängas och en medresenär på bussen trycker frenetiskt på dörrknappen så den ska stå kvar öppen och den springande ska få en chans att hoppa på."

"Samma sak när man ser en person i rullstol som inte kommer över en kant vid övergångsstället och nästan alla går bara förbi men det är en person som stannar och hjälper till."

"En person i kön i mataffären kan göra min dag när jag står där med en mjölk i handen och den har en full korg och ser att jag är stressad och släpper mig före"

"En morgon kom en blind kvinna förbi busshållplatsen och gick över gatan, då fick hon lite problem och hela gångstilen såg väldigt osäker ut, då kom en man som lastade av varor från en lastbil fram till henne och frågade var hon skulle och ledde henne en bit i rätt riktning på den isiga gatan"

"Samma kvinna åkte buss med mig och när hon skulle av tappade hon totalt orientering av hur hon stod i bussen och jag visade henne vägen ut. Stämman när hon sa tack för hjälpen var så varm att hela jag blev varm inombords."


pics.

För tillfället är jag såld på bilder. Det som är synd är att man inte hittar ursprunget eftersom de blivit ombloggade ett par gånger innan man finner dem.
sources: unknown

fint.

source: unknown

"you are the smell before rain, you are the blood in my veins"


på begäran från syster

När jag sa till syster att jag skulle göra räkgryta till kvällsmat så fick jag en begäran att slänga upp receptet på bloggen. Och eftersom lillasyster snoris lyder under storasysters lag så får jag ju helt enkelt göra henne nöjd!

Räkgryta med curry


Det bästa med att bo i Norge är att räkor inte är svindyra. Frysta oskalade betalade jag 24:90 kr/kg för i butiken nere på hörnet.


Börja med att hacka paprika och färsk chili.


Värm upp lite olja och släng i paprikan och chilin tillsammans med en gnutt cayennepeppar, salt, vitpeppar, pressad vitlök och massa curry. Fräs!


Släng i en burk krossade tomater, jag hade tagit fel i affären så jag hade hela skalade tomater i skafferiet, men det åtgärdades fort med en kniv. Låt puttra en stund.


Medans tomatgegget puttrar så får man passa på att ta en bild på mannen i huset som har fått uppgiften att skala räkorna. Och eftervart så slänger man i matlagningsgrädden i röran och låter det kräma ihop sig. Och sist men inte minst så slänger man i räkorna och smakar av.


Voila! Färdig och supersmarrigt. Inte världens finaste uppläggningsbild men vad gör det om hundra år!


I samlat format:
Räkor
2 färska chilis
1 gul Paprika
cayennepeppar
vitpeppar
salt
curry
2 pressade vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
3 dl matlagningsgrädde


Superenkelt och supergott!

our cat.

I nästan hela mitt liv har vi haft en katt i familjen. En lurvig liten sak som rullade ihop sig till en boll och spann så högt så man nästan trodde man drömde. En underbar personlighet som jag nästan kramade sönder ibland och som jag blötte ner pälsen på när jag grät. Det finns dem som säger att en katt inte är personlig, eller att den bara tyr sig till en person. Vår katt var väl mest mammas katt, det ska erkännas. Men de gånger jag var ledsen var det som att katten förstod det, hon tittade på mig med sina stora ögon och kom och strök sig mot mig och kurrade ihop sig i mitt knä eller bredvid mitt ansikte om jag låg ner. Hon var den finaste katten som funnits. I alla fall för mig. Hon fick cancer. Den dagen vi tog bort henne var jag inte med. Jag hade varit hemma på besök ett par dagar och jag visste att det var våra sista tillsammans. Hon var gammal nu. Låg mest och sov. Hon var så rofylld, jag fick så dåligt samvete när jag gick runt där och visste att hon snart inte skulle få vara med oss länge. Jag grät, och hon spann. Det var hon som fick trösta mig, som vanligt, även fast det var hon som inte skulle få vara hos oss längre. Jag satt på tåget tillbaka till Oslo när klockan nådde slaget då hon skulle få sin spruta. Jag grät i tysthet på min plats och det gjorde ont i hela hjärtat.

 


american pancakesFörra söndagen bestämde jag mig för att göra amerikanska pannkakor till frukost. Vi ringlade massa sirap över dem och satt och åt hur länge som helst. Amerikanska pannkakor har blivit min nya favoritfrukost.Äter man det och minbaguette med ost och skinka också så behöver man inte äta igen på en lång stund. Perfekt söndagsbrunch.friday night & incense

Igår knåpade jag ihop en liten playlist på spotify. Jag tycker det är ganska svårt. Att flyta iväg är lite min grej, jag utvecklar mitt behov för musiken just då under tiden jag knåpar. Det gör att jag flyter iväg från mitt ursprungliga mål med spellistan och även om det känns rätt just då så passar det inte med min rubrik och mina framtida förväntningar. Men igår. Igår så höll jag mig inom ramarna och slutade lägga in låtar när jag kände att jag gjorde det bara ”för att”. Den blev kort men jag blev ändå ganska nöjd. Det blev en sån där myslista. En sån man lyssnar på när man krupit upp i sängen och sitter och knåpar på en text som man vill få så bra som möjligt. Så där himla bra så det nästan är omöjligt. Men bara nästan

bara bra fint - om man vill lyssna.


Sen tände buddha på lite rökelse. God idé sa jag.helt sjukt

17 januari ändrade norge reglerna för skattekort för utländska arbetare. Mitt i månaden när de ska levereras in. Skulle vilja uttrycka det som idioti. Så vi som redan skickat in måste göra om allt!

Fredde var där idag, tre veckor ska det ta innan han får det. Jag ska dit imorgon, har inget pass och inget personbevis, har fått besked att jag ska kunna skicka in det i efterhand. Men face it. Ska det ta tre veckor så får jag ingen lön alls i februari. Kul, tack för den.

Nej då, jag är inte alls irriterad, det var inte nu jag verkligen skulle kunna börja sparande efter jul igen och det var heller inte nu jag verkligen behöver lönen. Suck.

Nudlar, vatten och bröd here i come.


RSS 2.0