rea = shopping

Idag har jag shoppat, till VRAKpriser. Fantastiskt! :) REA är bland det finaste som finns bara man slipper rota i stora klädhögar där allt är skitigt. Jag undviker dem. Lättast så.

NU: Dirty sexy money. Jordgubbar. Vaniljglass. En lördagskväll i lugn anda.jag bara måste

Vet ni, jag bara måste berätta. Det lönar sig att jobba övertid och kväll och en lördag då och då. Just nu har jag två veckors lön och den jag fick idag var på 2/3 av den jag fick på en hel månad i barnehagen. Visserligen skattar jag lite mindre nu än då och tjofadderittan hit och dit. men ändå! Idag är jag stark idag är jag glad, för idag har jag pengar på kontot!! :)

Det är fredag

och inte vilken fredag som helst. iPhone 4 har släppts i butik och det innebär massa jobb för oss. Idag är det övertidsjobb som gäller och sedan födelsedagpartaj! :)


utsikt

Utsikten från mitt köksfönster en regnig kväll i Juli.
Såhär är det att bo mitt i stan.
Spännande view.Trikken sveper förbi en sisådär 15 gånger i timmen.
Tre linjer susar förbi här nere.

Hello Saferide

Jag hade en period förra sensommaren/hösten som bara kantades av Hello Saferide. Ett år senare är jag där igen. Jag älskar henne. Hon är underbar. Kan bara ligga i sängen, lyssna och nynna med i låtarna, kanske ta i ända från tårna om det är ett riktigt  bra stycke. Mmm...
kvällspromenad

Jag och Nova har varit på kvällspromenad, solen skiner och det är varmt igen. Det är underbart!


Nova
Nova visar vägen, men jag är lite rädd för den där plastbiten som ska föreställa tak/golv. Vet ni hur långt det är till golvet i korridoren som är under? Nej just det. Alldeles för långt är det ska ni veta.Högskolan i Oslo som jag bor granne med och även här jag hade pluggat om jag nu hade valt att läsa det jag faktiskt kom in på.


rostbröd

Kiwi har alltid slut på rostbröd. Jag blir alltid lika deprimerad. VARJE gång jag vill ha det så är det slut. Igår var jag på coop. Där fanns det tilloch med JÄTTEFRANSKA!!! kan ni tänka er. Mums, det bästa rostbrödet som finns. Sedan igår har varje måltid bestått av rostbröd.

I LIKE

äntligen, en nykomling i familjen

Jag har köpt en ny telefon, lite dyrare än vad jag hade tänkt men ekonomin tillät det och jag var i stort behov av en telefon. Den ena jag hade kopplade ner samtal eller vägrade låta den andra personen höra vad jag sa, samt  hade en batteritid på 12 timmar. Den andra jag har leker myrornas krig på skärmen, spegelvänder all text och man ska vara tacksam om man ser vem man ringer eller vem som ringer.


Men nu har jag köpt en HTC Wildfireeller med andra ord: en iPhone wannabe.

Min nya älskling är det iallafall!

vet ni?

SOLEN har kommit till Oslo. Nästan så man måste hitta på något spännade efter jobb idag. Vi får köra en runda i telefonboken och se vilka som faktiskt befinner sig i oslo nu när det är ferietider:)

är det höst redan?

I lördags låg vi och stekte i solen. Idag badar vi i Oslos alla regnpölar som bildas efter 36 timmars ihärdigt regn. Det är kallt fast ändå inte och det är grått så långt ögat når. Man vill inte höja blicken från marken för då spetsas ögonen av detta fruktansvärda regn. Det börjar bli dags att komma på en lösning inför hösten.

Jag börjar bli deprimerad nu och det är fortfarande Juli. Hur kommer jag då må i Oktober? Jag är redo att börja fila på plan B. Jag ska bara ta mig en kopp te först. Bara för att dränka mig ännu mer i höstkänslan.//

Anna Anka har kommit till Norge

Vi sitter ganska sällan och ser på tv här i kollektivet, vi ser mest på film. Och simpsons. Anna Anka gjorde instormning i Norge med Svenska Hollywoodfruar. Nu har hon även fått sig in med Anna Anka söker assistent.

Jag vet inte vad jag ogillar mest. Anna Anka her self eller de människorna som faktiskt VILL vara hennes assistent.gaga grrr

Allas vår Lady GaGa. modeanhängare och trensättare på samma gång? Det är inne med axelvaddar och hon drar ut det så mycket som möjligt, gör hon de inte symmetriska skulle hon säkert välta åt ett eller annat håll av tyngden. Hon färgar sitt hår i en blekrosa urtvättat nyans och då hakar kändisarna på. jag gillar Gaga. Jag tycker hon är ccol. Hon överdriver, får människor att hata och älska henne. Hon bygger upp sitt varumärke. Visst att det hon klär sig i kanske inte alltid passar på stan för en medelsvensson, men Gaga är ju ingen medelsvennson. Eller hur? Jag blir i alla fall lite inspirerad, det må erkännas.
marknad på birkelunden

Idag har vi faktiskt tagit oss bort till marknaden. Jag har pratat om det i så många söndagar nu men idag kom vi äntligen dit. Jag gillar att gå runt på marknader och kika på allt skräp och allt fint som finns. Tavlor, gamla kistor, gamla strykjärn, tonvis med porslin, böcker, glad, koffertar, kläder, väskor.Jag hittade ett par Kalle Anka tidningar från 1979, mina första norska Kalletidningar. Känns bra, har ju inte riktigt uppdaterat mitt samlande på väldigt väldigt länge, men nu är det dags att börja på nytt, med norska tidningar.


söndagsfrukostjag bjuder på en dålig bild av min tallrik med fil, flingor och jordgubbar samt en iskaffe (mocca).

:)

Lördag

Idag har solen varit och hälsat på oss i Oslo! Underbart! Vi tog oss ut i solen och komponerade våra egna frukostmackor på Gott Bröd och sen slängde vi oss i en park och avnjöt dessa underverk. När klockan blev ca 16 tog vi oss ut till sognsvann där boysen tog ett bad i det iskalla vattnet och sedan grillade vi korv. Vi har haft en underbar dag där vi egentligen inte gjort alls mycket men ändå haft massa kvalitetstid med goda vänner.

Att ha ett ställe som sognsvann bara en kort tunnelbanefärd ut ur city är också fantastiskt nu när det är sommar.

Jag måste verkligen skaffa en ny kamera för den här dagen borde verkligen dokumenterats. Ikväll ska vi hitta på någon god mat och till efterätt blir det färska jordgubbar med vaniljkesam. yummie.


klartecken för vinflaskan!!


Vi ses i dimman folkens!!!!

uttråkad? jag? Nej?!

spåra ur? jag? nej?!

bloglovin

under länkar har jag nu lyckats få dit en fin ruta där man kan följa bloggen på BlogLovin. Jag som är tappad bakom en vagn när det gäller datorer lyckades faktiskt få till det. Sjukt Stolt!

( lyckades dock inte få den här tryckbar, men erkänn att det inte är så jobbigt att scrolla lite. )

It´s all about fashion

Jag sitter och bläddrar i COSTUMEJag dreglar över denna vackra ACNE klänning.Synd bara att den kostar 9 000 NOK

beslutet

Jag stannar i Oslo. Nu har jag tagit beslutet. ÄNTLIGEN!  Efter att ha gråtit en skvätt och vänt och vridit på allt en sisådär ca en miljard gånger så har jag nu kommit fram till att det blir bäst så.


Vi bor ju trots allt grannar med kungen, vem släpper det frivilligt liksom?! Pjuff.Jag har gått in för det här på riktigt nu:
* Jag har skaffat ett nytt abonnemang så jag ringer superbilligt till Sverige och mina nära och kära om ett litet tag.
* Jag har lagt till en skrivkurs på distans som jag tyvärr lyckades lägga som andra val och inte får ändra på, kommer säkert inte in men där ligger den iaf.
* Jag har beställt ett nytt skattekort med nya uppgifter på.
* Jag har gett besked på mina studier i Oslo (står faktiskt kvar som reserv på Europastudierna även om chansen är liten att jag faktiskt kommer in)
namnsdag idag

Tack syster för gratulationen på min namnsdag:)

Jag visste inte ens att det var idag.

idag

solen skiner
det är lite kallt
men det är överkomligt när klockan inte är så mycket

jag har shorts idag
det är inte ofta mina kollegor ser mig i shorts
jag är en fryslort
men inte idag

Fina Kristin skulle kommit i helgen, men SJ sätter stopp för det. SJ är bara skit, rätt igenom.


vi inleder dagen

... med att säga att jag är fruktansvärt trött på att höra om hur varmt det är överallt och hur mycket solen skiner. I Oslo är det kvavt och molnigt och blåsigt.

... med att rosa dagens busschaufför, eller säger man chaufförinna när det är en kvinna? Nje? Ja, i vartfall. Ros till henne, vi höll inte på att krocka en enda gång!


Oslos busschaufförer

Oslos busschaufförer borde genomgå en förarutbildning. Jag undrar egentligen hur rutinerna ser ut för att få ta busskörkort i Norge. Det är inte många som har vett innanför pannbenet. Idag var bussen till jobbet på väg att krocka med andra bilar två gånger samt stannade inte vid ett övergångsställe fast en kvinna står mitt i vägen på det. Hon fick kasta sig bakåt och busschauförren stod på bromsen ca 10 meter för sent.


Varje dag undrar jag om jag ska komma till och från jobbet levande. Det ska tilläggas att bussen till jobbet tar 15 min, hur mycket ska kunna hända då?


beslutsångest igen

vi fortsätter med beslutsångesten..

Karlstad miljö vs Oslo och jobb. What to do?


kväll

kvällen börjar gå mot sitt slut och imorgon är det en ny arbetsdag! Har varit otroligt skönt att vara ledig idag, samtidigt som det gett mig alldeles för mycket tid att grubbla. Imorgon har jag sovmorgon, börjar jobba kl 20, det är inte helt fel det faktiskt.

Nu blir det chips, saft och dip :) och en film såklart!


människan vs drömmen

Det är många som har drömmar, det är inte alla som klarar av att komma till sitt mål. Kanske har de inte ens ett mål. Kanske de nöjer sig med att drömma? De nöjer sig med att leva ett underklass liv utan varken pengar eller respekt. De knegar dag ut och dag in på ett jobb där de inte ens blir sedda. Är det detta som är lycka för dig? Må så vara, då är du en av lyckliga få. Men alla andra. Var är ambitionen, det är det många som frågar sig. De flesta vill komma någonstans, de flesta vill bli lyckliga och känna att de gör något som betyder något för dem själva. När jag känner att jag står och stampar på samma ställe så är det mig själv jag blir arg på. Att jag inte tar tag i mitt liv, att jag inte sätter upp ett mål som JAG vill till, inte ett som min omgivning vill att jag ska till. Man kan inte bli arg på andra för att man själv inte lyckas. Det är nästan fegt. Besviken kanske, det är en annan sak, men sätt upp ett mål. Att börja med ett mål och sen jobba hårt för att komma till det.  Man måsta ha viljan, drivet och glöden för att lyckas. Någonstans i alla människor finns den, vissa måste bara leta fram den.

Idag är det många som talar illa om ”dagens ungdom” och deras ovilja att jobba och göra bra ifrån sig. Bullshit! Vadå ”dagens ungdom”. Vad säger ni om alla alkoholister, narkomaner och hemlösa som är födda i mitten på decenniet? Är de drivna? Vill de visa sig från sin bästa sida och verkligen visa framfötterna? Nej. Det vill de inte, då hade de inte varit där de är idag. Inte det att alla varit hemlösa narkomaner sedan de var 20 år. Men hur många av de män och kvinnor som sitter i den sitsen idag tror ni marknadsförde sig på ett sjutusan sätt back in days och nådde sina mål? Inte många.

Människan och djuret är likadana. Samma skrot och korn. De svagaste måste sållas bort för att hela tiden förbättra rasen, att bli starkare, det är en synvinkel.  Eller så är djuret smartare än människan eftersom människan klarar av att ödelägga hela sitt liv genom att prova på något farligt som en annan människa uppfunnit och komponerat.  Det är en annan synvinkel.

Min syn på människan är att man måste lita på sig själv, tro på att man klarar det man drömmer om och göra om drömmen till ett konkret mål. All kan.


livskris

Jag sitter här på min lediga dag och funderar på vad jag ska göra med mitt liv. Jag klickar mig runt på olika bloggar och hemsidor. jag har två vänner sedan grundskolan som håller på att göra sig karriär inom foto. Jag beundrar dem, sitter på deras hemsidor och bara gapar över alla veckra bilder. Samtidigt är jag så avundsjuk på att jag inte kan hitta min grej, vad jag vill göra. Min passion. Har inte alla människor en passion? Något de brinner för och kan tänka sig att offra allt för? En tjej har en blogg där hon lägger upp sina teckningar, det är så vackra, hon är så begåvad. Någon annan skriver texter som rör mig längst in i hjärtat. Jag läser en artikel om någon som lyckats driva fram sin egen affärsidé och som lyckats utveckla den till ett hållbart koncept.

Jag ska börja studera i höst. Det är tanken. Det jag har kommit in på är inte säkert att jag vill läsa. Det är inte säkert att jag ser mig själv jobba inom det området i större delen av mitt liv.

När jag säger att jag vill stanna i Oslo tror människor att jag stannar här för kärleken och för att jag är bekväm med mitt jobb som kundekonsulent som det så fint heter. Det är klart att kärleken spelar roll, men hade den utbildningen i karlstad varit det jag brann för, då hade jag flyttat, utan tvekan. Det vet jag. Men som det är nu känns den utbildningen bara "ok". Jag trivs väldigt bra med mitt jobb, det gör jag. Men jag ser mig inte där om ett år. Kanske inte ens om ett halvår.

Jag har en bra lägenhet, ett underbart gäng med människor runt mig, har en vänkrets som bara utökas mer och mer. Orkar jag verkligen börja om på nytt igen med allt när jag inte ens är säker på att jag kommer stanna kvar i den staden? Vill jag verkligen göra samma misstag som jag redan gjort? Börja en utbildning, se att den inte var något för mig och sen sluta efter två månader...?

Jag vet varken in eller ut och helst ska jag he bestämt mig imorgon .Hjälp?

mina naglar
Jag måste bara visa. Ser ni, jag har långa naglar. Det är mina egna naglar. Jag har lyckats hålla dom långa sen jag kom hem från resan i April. Jag har alltid bitit på naglarna. Jag har förpestat mig med all världens bakterier och det är ett under att jag inte blivit sjuk av mitt frenetiska beteende. Jag är så stolt över mig själv, jag behöver inte längre gömma mina händer när jag umgås med folk bara för att naglarna är nedbitna så mycket att det nästan blöder. Jag kan vara stolt över mina fina naglar!! Det känns bra. Gillart!

bilder

Har varit väldigt dåligt med bilder här den sista tiden, anledningen är enkel. Min kamera är trasig. Det ligger inte heller som prio ett att köpa en ny just nu då jag faktiskt är i stort behov av en ny telefon. Teknik.. suck..

Men till saken, vi var på bröllop igår. Det var så vackert, inte ett öga torrt. När Lena började med sitt tal till ratten då brast det för mig i vartfall. Så fint. Vi höll på fram till småtimmarna och stämningen var god kvällen igenom.

Idag mår vi desto sämre. Här kommer lite bilder från promenaden vi faktiskt orkade oss ut på imorse.


vi tog oss upp högt upp på en av alla grushögar. När vi kom upp var vi helt utmattade.Tiffany.


Valpen, som nästan inte är en valp längre.
Såhär såg jag ut när jag kom hem. Döda mig liksom.


Men nu har jag slappat i hammocken hela dagen med en bra bok, ätit lite kålpudding och faktiskt tagit en dusch. Underbart. Börjar sakta men säkert bli människa igen. Men jag tror vi tar en till timme eller två i hammocken innan vi styr kosan mot Oslo.  


skryt

jag är grym på lasagne. Det är nu bekräftat. YUM!

antagen

Antagen till Karlstad. nu ska bara svaret från Oslo inväntas. 20 Juli vet vi.

.

älskar  IRO s/s 2010värmebölja?

Aftonbladet rapporterar om värmebölja hemma i Sverige. Min besvikelse är stor. I Oslo har det regnat massor idag. Blev ingen söndagsmarknad.snart söndagIngen ville gå ut med mig ikväll. Rödvinsflaskan på byrån har stått öppen i 1,5 vecka. Kanske dags att kasta bort. Visste ni att vin kunde mögla?
Det visste inte jag.
Nu vet jag.


Nu är det snart söndag och egentligen borde jag snart vara påväg mot ett dansgolv.
När blev det så att det är mina vänner som tackar nej till en utekväll?
Brukar vara jag som bangar. Faktiskt.


Satsar på vacker väder imorgon och på att kunna lura med någon vän
på ett par av alla de söndagsmarknader vi har här i trakterna.


Rastlösheten spökar igen.
min nya bästa vän
sommarDet är sommar. Nu dräller det av norska jordgubbar. Jag jobbar idag, klarar det över förväntan trots vin igår. När jag kommer hem ska jag äta jordgubbar och glass.

Sen har jag nästan blivit utkörd ur lägenheten ikväll så jag får ta ett besök hem till någon vän. Kanske dela på en flaska vin idag också. Det är mycket vinprat nu, men vet ni vad, det är sommar och då blir det automatiskt att man vill sippa på ett glas vin i solskenet. Det är tillåtet.


fredag, sol och vin

Idag är det fredag. om 40 minuter går jag hem från jobbet.

Ska möta Eline och sen vara med en liten stund på hennes avskedsfest från vårt gamla gemensamma jobb. Sen ska jag vidare på Kims avskedsfest, Kim slutar hos oss idag och det är sjukt tråkigt. Men mest är jag nog lite avundsjuk på att han ska ha ferie en bra stund nu. Att jag hade ferie i ca 4 månader i våras är inget jagtar med i uträkningen om orättvisan.

Imorgon ska jag jobba en sväng på dagen och sen kan jag tänka mig att det kanske slinker ner ett par glas vin eller någon öl då också, i vart fall om det underbara vädret håller i sig!

Sova kan man göra i graven, ikke sant? 

Det börjar också närma sig svarstid från universitetet i Oslo och Karlstad. Jöss vad jag har ångest. Oslo, Karlstad, Oslo, Karlstad? Vad vill JAG? Vad kommer jag in på? Vill jag läsa det jag sökt? Frågorna hopar sig. I slutet på Juli måste jag ha tagit ett beslut. Spänningen stiger....


loook!

bra recept.

ta pojkvännens för stora chinos och vik upp dem ca fjorton gånger
släng på dig ett långt vitt casual linne och stoppa in i byxorna
släng på ett smalt skärp
pimpa med ett stort halsband och ett par HÖGA klacka
pricken över i:et, STORA MÖRKA solglasögon

voila!!

Där har du en look som ger massa komplimanger, trust me! :)


möhippa

I helgen var jag på möhippa. Söta rara Lena jag bor med ska gifta sig så det skulle firas!

Dagen började med en kidnappning, på med strumbyxor över huvudet och in i huset, nio stycken var vi som gastade och skrek. Lena fick på sig en klänning, special made, och iväg for vi. Vi började med champangefrukost i den varma solen. Det var väldigt varmt, inte så varmt att vi faktiskt badade vid den sjön vi var vid men i vart fall så pass varmt att vi ställde oss med vatten upp till knäna.

När vi kände oss färdiga här så åkte Lenas ögonbindel på igen och vi åkte vidare. Nu var det dags för den blivande bruden att få sig en flygtur! Ett pytte pytte plan, segelflyg tror jag det kallas, slängde vi upp henne i. Jag är glad att jag inte var Lena för jag hade nog inte satt mig i den där. Inte en protest hörde vi från henne! Bra gjort! : )

Vi klädde även ut henne till Jane Fonda och så fick hon hålla i ett Friskis och Svettis pass. Lenas gympa! Jag var rätt slut efter allt skuttande, men tror det kan ha lite att göra med den alkhohol som faktiskt skvimpade runt i kroppen vid det här laget.

Sen bar det av till en tre rättersmiddag, det var mumma och satt fint vid den här tidspunkten. En av oss (inte jag) fick besked att bara hålla sig till vatten under maten och en annan (LENA) fick besked att hälla i sig mer av champangen som det bjöds på!

När vi avnjutit denna underbara middag bar det av till HÖLJES, för det var det RALLY CROSS EM, haha kan ni tänka er. Det var en upplevelse, vi körde in på området i vår vackra minibuss taxi vi hade dagen till ära och slängde upp våra tält på en liten plätt. Det var smockat med folk!! Rykten säger att det var ca 25 000 på det här eventet.. Jöss!

Vi fortsatte med god dryck och musik och under kvällen dansade vi till boppers (rätta mig om jag har fel) och Fernandoz. Styrdans är inte min grej insåg jag. Stackars kille som skulle försöka lära mig, när det gäller städad dans har jag två vänsterfötter.

Natten spenderades i ett tält och muntorrheten och ryggontet var ett faktum på morgonen.

Jag är fortfarande inte människa efter denna helg. Idag har jag dessutom jobbat 11 timmar, livet är inte lätt. MEN FAN VAD DET ÄR KUL :)  SKÅL!!

sjukling

Jag mår inte bra idag. halsen värker och huvudet dunkar. Skitdag.

När jag jobbat färdigt ska jag trotsa sjukdomen lite till och slänga mig på en filt i parken. solen skiner!!

RSS 2.0