ny blogg

vet ni, jag ger mig
jag kapitulerar!!!

:)

jag har bytt  blogg...
hade en gammal på blogspot.com som jag skakat liv i
så please, visit me there istället.. :)

MIN NYA BLOGG


tjiing!

jag har sabbat hela bloggen

jag skiter i det här nu
jag ger fan i det
jag ORKAR INTE!!!!

jag har fuckat upp hela jävla bloggen..


bloggdesign my ass

jag har snillat bort min header
trots att jag sparade alla befintliga koder så
sket det sig
IGEN!!!

jag lägger ner
jag dör
jag dra täcker över huvudet
JAG GER UPP!!!
jag är inte teknisk..

nu ska jag göra något annat innan jag
slänger datorn i väggen.......... ARRRRGGHHH!!!

ny lägenhet, ohh yeees

imorgon ska jag o tina kika på en lägenhet
ohh yeeees, känns bra
mkt bra
så vem vet, i januari kanske vi bor i en lägenhet i
St. Hanshaugen


jag somnade förut

när jag låg o läste

orutinerat

men då kom mumintrollet

han knackade på lite försiktigt

och sa att det var dags att vakna

sen kom joel o tina hem också
men det är en annan historia
Dom hade iaf med sig M&Ms
yummie

nu är jag ensam hemma
kan inte riktigt njuta av det för jag
är lite
RASTLÖS!!!


solen, var ææær duuu??

den har inte visat sig på några dagar nu
idag ær det dessutom plusgrader så den lilla snø som var førsvinner..
kanppt att långkalsongerna behøvs idag
men eftersom jag inte ær någon pingvin så fryser jag
jag ær en liten fryslort, jag erkænner

Førresten, før er nyfikna, det ær HÆR jag jobbar nu
och troligtvis dær jag kommer få ett vikariat efter nyår.
hoppas hoppas

I helgen kollade jag på Wall-E
jag ær verkligen helt såld på den
he`s my man ;)
Jag hann æven med lilla kycklingen
men den slog inte lika høgt...
Førsøkte mig æven på ett OneTreeHill MARATON
men det sket sig big time før dvdn var væl trøtt på mig efter
de andra filmerna så den hængde upp sig stup i kvarten
......


jag længtar hem lite nu
men vet att jag kommer længta tillbaka hit nær
jag varit hemma ett tag
Varfør ær man aldrig nøjd? ;)

söndag

vill bara passa på att visa ett kort på mitt fina pepparkakshus jag tillverkat, det är det enda i vår lägenhet som avslöjar att julen närmar sig! Är lite dåligt med julpynt här måste jag säga, har inte riktigt fått in den rätta julkänslan faktiskt. Den kommer väl när jag kommer hem till allt julpynt :)

Motivet för bilden är egentligen inte pepparkakshuset, men det är den enda bilden det finns med på. Här har vi Tiffany, en mycket trevlig cockerspaniel flicka som adopterat min lovikavante och sover lite med den, soo sweet... :)

Eftersom jag fortfarande är sjuk så har helgen varit rätt lugn, joel och tina är i danmark så jag och willy har haft lägenheten för oss själva. Men willy har suttit limmad vid sin dator och world of warcraft och jag har legat och degat inne vid tvn och kollat på dåliga såpor.. men en sån helg behövs det med ibland :)

Är inte riktigt frisk än, men hoppas på att det är lite bättre imorgonbitii.. är ju jobbdags då igen.

Jag håller även tummarna hårt för att kristins tenta gick bra i lördags. Skriva tenta på lucia, hur taskit är inte det. och en lördag också! damn...!

o v e r  a n d  o u t

b i t c h e s ;)såg att bilden inte blev så bra så vi beskär lite, here it is, my pepparkakshus!! :)


på jobbet

halv två ær klockan
min rast nærmar sig sitt slut
och jag har 3 timmar och 45 minuter kvar tills jag får gå hem
vilken underbar kænsla
ohh ja, før det ær så kul att jobba nær næsan rinner, huvudet dunkar och halsen kænns tjock som en gnu. damn, jag vill ligga hemma i sængen. Kan lova att jag inte ska røra mig mycket i helgen!!
men men, åter till bløjbyten och legoklossar! :)

Har btw jobb på "mitt" dagis hela næsta veckan också, åååjaaa!! :)
feels goodie

sjuk

jag är sjuk!! buhuu stackars mig
haha jag blir så satans gnällig när jag är sjuk
vill bara vara hemma hos mamma eller pappa och bli ompysslad!
Det värsta är ju att jag har jobb hela veckan på samma barnehage (den jag var på 3 dagar förra veckan, och om jag har tur får vara på nästa vecka o efter jul också) och man kan ju inte ringa sig sjuk. Man tar ju det jobb man får. Idag hasade jag upp ur sängen 6.50, först av alla i lägenheten, usch! Men imorgon har jag senvakt och jobbar 9.45 - 17.15 (stängning av dagiset) så dår får jag lite sovmorgon.. yeey! Lustigt däremot att man har sju timmars jobbdagar här, hemma hade jag minsann 8,5.. hmm.. ju längre dagar ju mer pengar, något som egentligen skulle vara rätt soft vore dom där 12h arbetsdagarna, mån-ons, halv dag på torsdag och ledig fre-sön...hehe

aja, Nu har jag hällt i mig en treo, ska krypa ner i sängen o sova och hoppas att morgondagen blir bra.

Var förresten ute o sprang en kväll, damn vad skönt det var att röra på sig, sprang inte bara, powerwalkade mkt också men var i vart fall ute en timme och det var häärligt! :)

Over and out..

min älskade nikodemus

nikodemus
född 1986
Freimoor -Susanna -PrestoNikodemus och jag började vår historia i Mars 2004 om jag inte minns helt fel, det är snart fem år sen. Jag började som medryttare för att sedan ha honom på helfoder. Vi började på Björkö 4H, flyttade till Högby och slutade tillsist på Björkö 4H. Vi tränade hoppning på Heda, vi var ute och tävlade, vår favoritbana var NFKs gräsbana (ovan, mycket gammalt kort, en av våra första tävlingar). Hösten 2004 åkte vi till Tranemo och ETs ridcenter för en två veckors praktik, där fick vi träna för allas våran Ted Netterkvist, det var pirrigt, men en upplevelse jag aldrig glömmer, ett minne för livet. När vi kom hem från tranemo anlände vi till Högby, efter mycket spring i hagen var nikodemus inte riktigt sig själv, inte halt, men inte fräsch. När vi åkte till ATGkliniken trodde jag vi skulle få åka hem med bara en grimma, men som tur var inte. Lite butta och vila sen blev vi fräscha, vila över jul och nyår var kanonbra. Sen drog det igång igen, flyttade till björkö och vi började om.

I Augusti 2005 tror jag det var så kände jag att trots att min älskade nicke gett mig så mycket erfarenhet och hjälpt mig så mycket så var han inte den jag behövde för att fortsätta uppåt i klasserna eller för att ta placeringar. Han var gammal och pigg men ändå inte så man ville pressa för hårt. Nu åkte han till Petra i borensberg, där tror jag han hade det bra, jag var där en gång, då såg han ut som en raggsocka men han var deltidspensionär och jag tror det var jättebra. Petra blev tyvärr sjuk och Nicke fick flytta hem till Linda.

Hos Linda har han varit tills nu, han är där idag. Han kommer vara där till efter nyår, Nicke kommer få följa med in i det nya året 2009 men han kommer inte få avsluta det. Synen har blivit sämre och han har blivit svår att hålla i hull.
Jag fick en sista ridtur på min allra första foderhäst, på min allra första riktiga tävlingshäst utanför klubbens väggar, i somras. Han var som en unghäst, han drog iväg med mig och bockade :) Jag kommer aldrig mer få rida på Nicke.. men jag kommer ha alla minnen, dom kommer jag ha för resten av livet.

Annandag jul, när jag är hemma i Sverige, ska jag åka till stallet med Linda, jag ska borsta på min fina häst, mata honom med julgodis (hästvänligt;)..), borra in näsan i hans fluffiga babyvinterpäls och ta massa med foton, en hel drös!!
Jag vill inte att han ska sluta sina dagar nu, inte redan. Men det är bäst så, för hans skull... Det vet man ju, med det blir ju jobbigt för det.

När jag pratade med Linda förut så var jag som vanligt, nu har allt sjunkit in, nu kommer tårarna.. Man kommer en häst så nära och även fast han inte varit "min" på så länge så kommer han alltid att vara min första tävlinghäst, min första "egna"....

min älskade nikodemus
jag får något tungt över bröstet när jag tänker på att vi bara har en gång kvar att ses..


Jag tror på trapalanda, hästarnas himmel, där ingen smärta finns, bara en vacker solnedgång och bete sålångt ögat når.. För finns det någon som förtjänar det, så är det nikodemus, inte alltid hästen med öronen framåt men jösses vilket hjärta den mannen har.. unikt..

som att lägga en fjäder i sin hand och blåsa iväg den försiktigt,
att se den virvla ostadigt tills vinden tar den i sin starka famn
och visar vägen...
....döden...

finanskris ær det ju

som alla vet.. æven hær.. LÆS
ett længre vikariat skulle inte sitta helt fel
Tyværr ær min leder på barnehagen jag ær på før tillfællet på kurs idag, och hon var ledig igår. Jag som tænkte høra mig før om dom behøvde mig mer, idag ær ju sista dagen, trivs riktigt bra faktiskt så det skulle vara kul att få stanna, men vi får væl se var jag hamnar imorgon..

Vad tror ni om att handla alla julklappar den 23 o 24? Just nu verkar det vara mitt enda alternativ om jag vill handla i Sverige, och det vill jag ju, liiite billigare dær hemma faktiskt :)

Idag har jag haft med mig matlåda till jobbet, ni vet MAT som man æter varm! kændes som att komma till himlen och få varm mat i magen mitt på dagen. Har ju ryckts med av smørgåshysterin hær, lever ju i princip på smørgåsar, billigt o  bra :) Med en del kvællar och IDAG så blir det ordentlig mat. Jag lider visserligen inte alltfør mycket av smørgåshysterin eftersom jag tycker frukosten ær det godaste målet på dagen .. hehe

Nu ni, ær rasten slut, ska se omjag får vara inne och leka med de barnen eller om jag ska gå ut o vara sovvakt. Ær inte jættekul væder, grått och slaskigt.. :/

Over and out bitches ;)snea trottoarer

snea trottoarer och modd och slask är som gjort för att man ska dratta på arslet, hell yeah, har varit nära ett par gånger idag. Dessutom ringde kära mor efter jobbet när jag var på väg uppför en backe, SNORHAL måste tilläggas. Jag höll på att fnittra ihjäl mig när jag svarade för jag hade kämpat med den där backen ett litet tag, fort gick det inte förstår ni, och när jag då svarar i telefon så släpper jag för ett ögonblick koncentrationen på fötterna och glider bak någon meter, haha jeeses jag trodde inte jag skulle kunna stanna, men det gick, och tacka gudarna för det

I helgen hade de skridskobanan vid karljohan öppet, med ljus och musik. jättemysigt! Vi ska dit och åka skridskor någon dag i vinter tänkte vi, och så ska vi åka t-bana upp till en kälkbacke som man tydligen sen åker ner i så man hamnar precis vid t-banestationen och så åker man upp igen.. låter som en upplevelse! tbana istället för lift, why not?!:)

nu ska jag sova, måste vara pigg om jag ska orka en dag i barnehagen;)
Förresten lurade trafikantens hemsida mig igår, mina trikkar till jobbet skulle gå 15 och 18 över, jag var där 16 över och nästa trikk gick om 8 min, jag som börjar 45 och trikken har en förmåga att vara lite seg, idag tex stod en sopbil och korsade vägen, är ju inte så att trikken bara kan slänga ut ett bärbart spår och köra om, nejdå, där man står, där står man! that´s life. Häromdagen när jag skulle hem så sa plötsligt chauffören att det var en kollison längre fram och att vi skulle bli sittande minst tio min, yeye tänkte jag och ALLA andra på trikken, vi går av, var liksom inte ens tio min gångväg in till centrum. Vid hållplatsen efter vår och ända fram till stortorvet typ så stod verkligen ALLA trikkar och bussar helt stilla, och helt tomma, hehe... så kan det gå när någon klantskalle krockar på ett trikkspår ;)

ciaaao!!

till paps

till min far vill jag bara påpeka att jag inte alls alltid är arg och förbannad
och jag trivs jättebra här. Mänsklig värme finns här också
men det spelar ingen roll vilket land man är i, säg något som det är lätt att ha att göra med myndigheter i?
Jag har krånglat med saker hemma också, tex försäkringskassan och AMS...
Det enda som är kvar att fixa när skattekortet kommer på posten är bara ett bankkonto.
sen är jag ready to go liksom

Ikväll kommer Malin,, systers arbetskamrats dotter, vi ska ut på partaj ikväll. treeevligt!
Börjar jobba 8.45 imorgon så det blir lite sömn iaf, och en trött dag klarar man för sen är det helg!!
Då ska jag inte göra mycket alls... :)

Idag har jag varit på dagiset jag var på i måndags, och jag ska dit imorgon, måndag och tisdag också. Är faktiskt skönt att veta var man ska vara och när man börjar. är ingen hit det där med att de ringer på morgonen o ger mig en adress, hehe, men det funkar. Dessutom är det ett väääldigt bra sätt att få se Oslo på!! :)
Jag har åkt nästan alla trikklinjer och jag börjar få in flowet på buss också. Tbana däremot är jag skonad från, det har jag  bara åkt en gång till ligningskontoret och en gång på jobb. Tbana är kruxigt att planka på vet ni ;)

men men. Snö är det ingen här inne i Oslo, men efter en kvart med trikken till jobbet så är det isgata och lite snö, hoppas det kommer mer i helgen :)

over and out bitches

skatteetaten

idioter vill jag kalla dem
jag skrev verkligen övertydliga bokstäver på min ansökan om skattekort, ändå lyckas de skicka ut det till tUllbugata istället för tOllbugata.. idioter.. utskrivet den 8e nov var det också, så jag hade haft det för länge sedan om de inte var så puckade, men nu borde det komma i slutet på veckan eller måndag, tisdag nästa vecka.. jotack, det behövs ju kan jag säga för jag vill ha min lön den 15e! norrmän..!! jees..

yeye, nu har jag iaf pratat med dom.. ledig idag, men imorgon ska jag till samma barnehage som i måndags, de hade ringt och bett specifikt om mig, ohh yeeee! hehe. synd bara att det inte var det stället jag trivdes bäst på.. Vet att det blir lite vikariat lediga där så även fast det inte var det bästa stället kanska jag ska höra mig för om dom vill ha mig.. Det stället jag vill vara på har typ en tjänst på 20% och det är lite lite tyvärr..

nu ni, ska jag trycka i mig en macka eller något annat ätbart. börjar bli lunchdags nu.. Sov lääänge idag.. :)

parfym tillbud

alla parfymer kun 300kr
Tror ni att jag och tina fastnade før den meningen i lørdagstidningen.
Bara idag, den 2e dec, som tillbudet var så nu minsann!

Jag slutade før 30 min sen och Tina slutar nu
så nu ska vi ta bussen hem och sen ska vi ut o lukta på parfymer!! :)

snøn har kommit till Oslo

ja se det snøar, ja se det snøar
nu ær det vinter
TJOFLØJT!!

trevligt trevligt, tænk om solen ville titta fram en gnutt också så skulle allt vara heeelt perfekt. Det værsta ær att ja tror inte att snøn kommer ligga kvar så længe, ær inte så kallt!! :( Men man får njuta så længe den ær hær.
Nu ska jag pælsa på mig alla klæder, mina termobyxor, och jaa. allt vælbehøvligt før att gå ut och leka med barnen!
Men først, thekoppen i diskmaskinen.. Haaa dee!!

RSS 2.0